Het COVID-19-vaccin moet voor iedereen gratis zijn.

Het coronavirus heeft ons leven lamgelegd. Terwijl we allemaal ons best doen om de verspreiding te voorkomen en gezondheidswerkers onvermoeibaar doorwerken, voeren onderzoekers een race tegen de klok om het enige te vinden dat ons op lange termijn kan beschermen: een vaccin.

Toegang tot het vaccin maakt het verschil tussen leven en dood. Bijna iedereen zal het nodig hebben: om beschermd te blijven voor het virus en om ons te beschermen tegen een volgende COVID-19-uitbraak.

De grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat iedereen op de planeet zo snel mogelijk en gratis het vaccin krijgt.

Wat is het risico? Dat de rijksten hun bescherming kunnen kopen, terwijl de rest van ons - en vooral vrouwen, meisjes en de armste mensen - achterblijven. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

We roepen de wereldleiders op ons te garanderen dat het vaccin gratis wordt verspreid onder iedereen op deze aardbol.

Het zou oneerlijk zijn om de beschikbaarheid van een gratis vaccin niet voor iedereen te garanderen. De wereldbevolking - vooral het meest kwetsbare deel - mag geen pion zijn in het spel van de privébelangen van de farmaceutische industrie. Zeker niet in een tijd waarin het onderzoek naar het coronavirus grotendeels met overheidssteun wordt gefinancierd.

We doen een beroep op alle overheden en farmareuzen om ervoor te zorgen dat iedereen, overal ter wereld, toegang heeft tot gratis en eerlijk verdeelde vaccins.

240%
71.962 / 30.000 actions