Vi kräver att vaccinet mot covid-19 ska vara gratis och fördelas rättvist

Coronapandemin har skapat en global kris. Medan vi gör vad vi kan för att stoppa smittspridningen och vårdpersonalen riskerar sina liv för att ta hand om de sjuka pågår forskningen för att ta fram ett vaccin mot det nya viruset.

Risken, när väl vaccinet finns, är att de rika som vanligt får möjlighet att köpa sig ett skydd mot viruset, medan människor med låga inkomster inte har råd att ta den där livsviktiga vaccinsprutan.

Vår utmaning nu är att se till att alla får tillgång till det livsviktiga vaccinet - gratis. Det är det enda sättet vi kan skydda oss ifrån ännu ett globalt utbrott av covid-19-pandemin.

Därför kräver vi att världsledare garanterar att vaccinet blir gratis och fördelas jämlikt över världen. Alla behöver skydd mot viruset, oavsett nationalitet och inkomst. Ingen ska gå före i kön för att de har högre lön!

Skriv under nu!

Genom att skriva under godkänner du Oxfams allmänna villkor för personuppgiftshantering och intygar att du tagit del av hur vi hanterar din information. Vi använder dina uppgifter, tillsammans med våra partners, för att kontakta dig med information om sakfrågan du skrivit under kring samt om vårt arbete och kan komma att be dig om gåvor.