Skriv på mot ojämlikhet!

De rikas förmögenheter fortsätter växa,delvis på bekostnad av de fattigaste. Skriv på Oxfams namninsamling mot extrem ekonomisk ojämlikhet.

Världens dollarmiljardärer (89% män) tjänade tillsammans 23 miljarder kronor om dagen förra året. Jordens fattigaste hälft såg samtidigt sina tillgångar minska med 4 miljarder kronor per dag.

De allra rikaste betalar i många fall lägre skatt än de gjorde tidigare och gömmer bisarra summor (ca 70 biljoner kronor) från skattemyndigheter.

Samtidigt tvingas 100 miljoner människor in i extrem fattigdom varje år på grund av sjukvårdskostnader och halva jordens befolkning lever på mindre än 50 kronor om dagen.

Det här är sjukt. Regeringar måste minska ojämlikheten, se till att de rikaste betalar rättvis skatt och ge sjukvård och skola till alla.

Skriv på vårt upprop för mer jämlikhet!

Regeringar bör bland annat

 • Se till att alla får tillgång till kostnadsfria tjänster som sjukvård och utbildning samt ges socialt skydd.
 • Använda skattesystemen till att motverka ojämlikhet, bekämpa skatteflykt och beskatta förmögenheter och kapital på rättvisa nivåer.

 • Företag bör bland annat:
 • Avstå ifrån att belöna aktieägare och dela ut bonusar till chefer till dess att alla deras anställda har en lön som går att leva på.
 • Stötta arbetares engagemang i oberoende fackföreningar och främja kvinnors fackliga deltagande.

 • Skriv under Oxfams namninsamling för att visa ditt stöd för åtgärder mot ojämlikhet.

  72%
  3,604 / 5,000 actions

  Genom att skriva under godkänner du Oxfams allmänna villkor för personuppgiftshantering och intygar att du tagit del av hur vi hanterar din information. Vi använder dina uppgifter, tillsammans med våra partners, för att kontakta dig med information om sakfrågan du skrivit under kring samt om vårt arbete och kan komma att be dig om gåvor.