Over mensenlevens sluit je geen deals 

Iedere 3 seconden slaat een familie op de vlucht voor oorlog en geweld. Ze moeten alles achterlaten en hebben dringend hulp nodig. Maar Europa keert hen de rug toe.

Wij kunnen mensen op de vlucht helpen. Met humanitaire visa, veilige vluchtroutes en goede opvang in de regio. Maar in plaats van hulp sluit Europa schimmige deals met onveilige landen.

Families gaan noodgedwongen in zee met mensenhandelaren. Onderweg worden ze geconfronteerd met geweld. Maandenlang volgen zij een traumatische route naar een onzekere bestemming. Ze zijn uitgeput, bang en hebben dringend veiligheid, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen nodig. Veel mensen sterven tijdens hun tocht.

Dit moet stoppen

Het is onverteerbaar dat onze politici dit menselijk drama in stand houden door de bewaking van onze grenzen uit te besteden aan andere landen.

Teken voor veilige vluchtroutes

Wie in nood is, moet veilig asiel kunnen aanvragen. Geen open grenzen dus, wél veilige vluchtroutes. De Nederlandse regering moet zich hiervoor inzetten. Want alleen dan voorkomen we dat mensen op de vlucht sterven.