Het Quechua Drama – en wat je eraan kunt doen

De Quechua is een inheems volk van Peru. Oliebedrijven verwoesten hun land en vergiftigen hun toekomst. De overheid van Peru kan hier een einde aan maken. E-mail de president van Peru en zorg dat de Quechua een stem krijgen.

Wat is er aan de hand?

Het land van de Quechua wordt al 45 jaar vervuild en vergiftigd door oliebedrijven. Bij het boren zijn al duizenden vaten giftige stoffen gelekt. Veel Quechua zijn ziek geworden. Hetzelfde geldt voor de Kichuas en Ashuares.

Peru wil nu toetreden tot de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Het land wil zich van zijn beste kant laten zien. Dit is onze kans om van de Peruaanse overheid te eisen dat ze de Quechua beschermt en zorgt voor de schoonmaak van hun verontreinigde land. Bovendien moeten de contracten met oliebedrijven dit jaar worden vernieuwd. Dus dit is echt hét moment om ervoor te zorgen dat het land van inheems volken in Peru wordt beschermd.

Hoe jij kunt helpen

Laat de Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski merken dat de wereld de ogen op hem heeft gericht. E-mail hem nu. Roep de president op de Quechua, Kichuas en Ashuares bij de onderhandelingen met de oliebedrijven te betrekken. En pas daarna de gesprekken te hervatten. Herinner hem eraan landrechten te beschermen en mensen boven winst te stellen.