Skriv på mot ojämlikhet!

De rikas förmögenheter fortsätter växa,delvis på bekostnad av de fattigaste. Skriv på Oxfams namninsamling mot extrem ekonomisk ojämlikhet.

Skriv på för en mer jämlik värld

Vi lever i en ojämlik värld där den rikaste procenten äger lika mycket som de övriga 99 procenten. En sådan snedfördelning gynnar de som redan är rika medan lågavlönade arbetare pressas hårdare och människor hålls kvar i fattigdom.

Ojämlikheten måste minska för att extrem fattigdom ska kunna utrotas

Över halva jordens befolkning lever fortfarande på mellan två och tio dollar om dagen. Samtidigt har det aldrig tidigare skett en större ökning av dollarmiljardärer som förra året. De blir dessutom allt rikare.

Vi vill se ett slut på denna chockerande orättvisa. Oxfam uppmanar regeringar och företag att skapa ett mer jämlikt samhälle genom att genom att i mycket högre grad än idag belöna arbete, inte rikedom.

Oxfams förslag på åtgärder för att minska glappet mellan rika och fattiga

Regeringar bör bland annat

• Kräva att multinationella företag ser till att alla arbetstagare i deras leverantörskedjor har en lön som går att leva på.

• Jämna ut löneskillnaderna mellan könen.

• Använda skattesystemen till att motverka ojämlikhet och införa sanktioner mot länder, företag och individer som använder sig av skatteparadis.

Företag bör bland annat:

• Avstå ifrån att belöna aktieägare och dela ut bonusar till chefer till dess att alla deras anställda har en lön som går att leva på.

• Stötta arbetares engagemang i oberoende fackföreningar och främja kvinnors fackliga deltagande.

Skriv under Oxfams namninsamling för att visa ditt stöd för åtgärder mot ojämlikhet.


Läs om hur vi behandlar personuppgifter 
här 

33%
1,674 / 5,000 actions