80%
4.018 / 5.000 actions

Slet de fattige landes gæld: Pengene skal redde liv 

Corona-krise: Verdens fattigste lande står helt akut og mangler penge til hospitals-udstyr, værnemidler og sæbe.

Forestil dig et øjeblik at være læge i et land som Mali: 19 millioner mennesker - kun 20 respiratorer. Eller sygeplejerske i Kenya: 130 intensiv-senge og 50 millioner mennesker.

Problemet:
Hver eneste måned betaler udviklingslandene et gigantisk milliardbeløb af på gammel gæld til rige lande, pensionskasser og banker i Vesten. Det er jo forrykt, at vi kræver, de skal bruge deres pressede budgetter på den måde, imens smitten spreder sig! 

Vi frygter en katastrofe, der kan dræbe millioner af mennesker i de kommende måneder. Det må ikke ske.

Løsningen:
Gælden skal eftergives hurtigst muligt! Det er budskabet fra sundhedspersonale verden over. Bak op om vores fælles budskab og bliv medunderskriver på et akut brev til verdens finansministre.

Brevet er allerede underskrevet af nogen af dem, der står forrest i kampen: Læger og sygeplejersker fra Danmark til Zimbabwe. Vi samler underskrifter fra hele verden, så budskabet får styrke og opmærksomhed fra mennesker i hundredetusindvis!


Vi mennesker er dybt afhængige af hinanden lige nu på tværs af grænser og kontinenter. For coronavirus hvor som helst er en trussel mod hvem som helst. Hvis vi skal vinde over pandemien, er vi nødt til at stå sammen. Alle sammen.

Selvfølgelig er det de bredeste skuldre, der skal bære det tungeste læs lige nu, det gælder både de rigeste mennesker, virksomheder og samfund. Vær med – skriv under.