Læs brevet fra sundhedspersonale verden over, som du bakker op med din underskrift. Brevets budskab: "Slet gælden og red liv" har brug for så meget opbakning som muligt for at få gennemslagskraft.

Brevet bliver sendt til finansministre verden over, da de i den kommende tid skal deltage i de internationale møder, hvor de fattige landes gæld kan blive eftergivet. I Danmark er det finansminister Nicolai Wammen (S).


Slet gælden, så sygeplejersker og læger kan (fortsætte med at) redde liv

En opfordring til en hurtig indsats for at støtte læger og sygeplejersker i frontlinjen af Coronavirus pandemien.

Vi er alle sundhedspersonale, sygeplejersker, læger. Hver dag er vi i frontlinjen og kæmper imod virussen. Hver dag er vi på afdelingerne, på skadestuerne. Hver dag ser vi på første hånd de lidelser, denne sygdom forårsager.

Mange af os mangler de vitale værnemidler, der beskytter os og andre imod at blive smittet. Det er farligt, udmattende arbejde.

Selv de bedste offentlige sundhedssystemer i verden kæmper imod denne virus. Men vi ved, at det er de lande, der har sundhedssystemer, der er offentlige og for alle, der vil komme bedst igennem det her. Men i de fleste lande er sundhedsvæsenet ekstremt dårligt og ulige. Du kan kun få behandling, hvis du har penge.

Dette er en global nødsituation større end noget menneskeheden nogensinde har set. Regeringer over hele verden skal foretage enorme investeringer i det offentlige sundhedssystem nu for at kunne hjælpe deres befolkninger. At få god hjælp når man er syg er en ret og bør være gratis.

De rige lande bør hjælpe med at betale for dette ved straks at eftergive udviklingslandenes gældsbetalinger. Dette vil frigive milliarder af dollars, der kan betale for vitale sundhedsydelser. Mange regeringer bruger i øjeblikket langt flere penge på at tilbagebetale gæld, end de gør på sundhed. Vi må sætte en stopper for uretfærdigheden nu for at forhindre millioner af dødsfald.

Vi opfordrer verdens ledere til at gøre noget nu. Gøre noget for at gøre sundhedsydelser gratis for alle, der har brug for det. Gøre noget nu for at eftergive udviklingslandenes gæld, før det er for sent.


Følgende sundhedspersonale fra hele verden har underskrevet brevet:

Læge, Febby Andri, Indonesien

Læge, Haifaa Awad, Danmark

Læge, Asma Awadh, Kenya

Læge, Salim Shafiq Abdalla, Kenya

Læge, Rúbia Dara Belizário, Brasilien

Læge, Charles Duah, Ghana

Læge, Rob Hadman, Storbritannien

Læge, Nguyen Thi Hang, Vietnam

Læge, Clara Hernando, Spanien

Læge, Trinh Thi Huong, Vietnam

Læge, Đoàn Ngọc Hùng, Vietnam

Læge, Sarah A. Johnson, USA

Sygeplejerske, Fela Kumambala, Malawi

Læge, Veronica G. Lewis, USA

Læge, Norma Matara, Zimbabwe

Læge, Michele Musoga, Kenya

Læge, Mwanaidi, Kenya

Læge, Yesika Nadya, Indonesien

Læge, Fortune Nyamande, Zimbabwe

Læge, Javier Gómez Pavón, Spanien

Sygeplejerske, Karess River, Filippinerne

Læge, Huang Thu Thuy, Vietnam

Læge, Lee Edson Yaria, Filippinerne