Zaid er tre måneder gammel og ramt af krigens kolera.

STOP VÅBENHANDLEN – RED YEMENS BØRN

75%
7.531 / 10.000 actions

Opdateret 22. november: Kampen virker og er brandvarm! Vi har sammen nået et vigtigt første resultat: Danmark suspenderer våbenhandlen med Saudi Arabien efter, at vi har fået sat fokus på området. Kampen fortsætter: Stoppet bør gælde våbenhandlen til alle parter i Yemen, og den danske regering bør presse på for at EU-lande og USA følger trop.


Saudi Arabiens krig i Yemen er ved at udvikle sig til den værste sultkatastrofe i 100 år – 14 millioner mennesker risikerer at dø af sult. Og Danmark er involveret.

Lige nu dør et barn hvert tiende minut af sult eller simple sygdomme. Samtidig regner bomberne ned over Yemens hospitaler og skoler, for Saudierne betragter almindelige mennesker som legale skydeskiver.

Katastrofen bliver holdt i live af rige landes våbenhandel med Saudi Arabien og dets allierede. Med den ene hånd hjælper europæiske regeringer organisationer som Oxfam med at redde liv i Yemen. Med den anden smider de bogstaveligt talt benzin på bålet, når de tillader europæiske firmaer at tjene milliarder på at sælge våben til Saudi Arabien og dets allierede. Hjælp os med at stoppe det – NU!

Danmark er dybt involveret. For eksempel flyver der F16-fly rundt over Yemen med udstyr produceret af firmaet Terma fra Lystrup. Det er Saudi Arabiens allierede i De Forenede Arabiske Emirater, der har købt dem. Saudierne selv er også ovenud interesserede i at få fingrene i nye, topmoderne våbenkomponenter fra Lystrup. Det må ikke ske, derfor har vi brug for din underskrift i dag.

Vi kan ikke acceptere, at en dansk virksomhed er involveret i Saudi Arabiens krig i Yemen og dermed den værste sultkatastrofe i 100 år. Krigen gør de rige rigere, både i Saudi Arabien og i Europa. Mens helt uskyldige mødre, fædre og børn i Yemen betaler prisen. Det er skammeligt og umenneskeligt. Vær med til at stoppe det! Skriv under i dag.

Danmarks regering skal kæmpe for et stop for al våbenhandel med Saudi Arabien og dets allierede. Men det kræver, at vi sammen lægger pres på statsminister Lars Løkke Rasmussen – det er hans beslutning. Lande som Norge og Tyskland har allerede stoppet våbenhandlen med Saudi Arabien.

Læs brevet til Lars Løkke Rasmussen her.

Hvis vi lykkes, redder det liv, og samtidig vil flydele fra Terma ikke ende som nye dræbermaskiner i Yemen.