Efter Nordeas hvidvask: Kræv etiske banker nu!

93%
9.309 / 10.000 actions

Vi fortjener etiske banker – ikke flere undskyldninger!

Nordea har hvidvasket beskidte penge for milliarder via deres afdeling midt i København. De har tjent kæmpe summer på deres manglende etik, og afskriver sig ansvaret ved at påstå: ”Vi blev misbrugt til hvidvask”. Tør øjnene. Var der blot en snert af tillid til bank-verdenen efter Danske Banks enorme hvidvask-skandale i efteråret, er den da helt væk nu.

Almindelig ansvarlighed og dansk lovgivning har ikke været nok til at holde de store banker fra at svigte vores tillid. Vi skal hurtigst muligt have noget nyt på banen!

Du kan lige nu hjælpe os med at kræve en ny og stærk løsning: Fair Finans Danmark.

Fair Finans er en uafhængig vagthund, vi sender efter bankerne. Den bider sig fast og løsner ikke sit bid, før bankerne har rådet bod og fundet etikken frem.

Fair Finans giver bankerne etik-karakterer, så du og alle andre kan tage et oplyst bankvalg. Og det virker! Det viser solide erfaringer fra Norge og Sverige allerede, hvor bankerne har gjort store fremskridt og har sat gang i et kapløb om at opnå den bedste rating. 

Oxfam IBIS og Forbrugerrådet Tænk har med bred opbakning i det danske civilsamfund taget initiativ til Fair Finans Danmark. Nu skal politikerne tage sig sammen og bakke op med penge til at Fair Finans kan blive til virkelighed. 

Skriv under i dag: For ansvarlige banker uden hvidvask og skattely

Læs hele brevet til Folketinget samt mere om Fair Finans